آن چه که به عنوان تعریف مُزایده یا حراج معمولاً ارائه میشود در واقع نوع خاصی از مزایدهاست که آنرا با عنوان مزایده انگلیسی یا مزایده استاندارد معرفی خواهیم کرد. اما اصولا در هر مزایده سه عنصر مزایده گذار، کالا و پیشنهاد دهنده گان وجود دارد و مزایده زمانی شکل میگیرد که تقاضا برای کالا یا کالاها بیشتر از مقدار موجود است و پیشنهاد دهندگان برای بدست آوردن کالا با یکدیگر رقابت میکنند. در هر مزایده، مزایده گذار تلاش میکند تا کالای خود را به بیشترین قیمت ممکن به فروش بگذارد و در مقابل، پیشنهاد دهندگان در پی تصاحب کالا با کمترین قیمت میباشند. انواع مختلف مزایده، هر کدام در پی یافتن روشی هستند که از یک طرف این حس را در پیشنهاد دهندگان به وجود آورد که کالا را به قیمت قابل قبولی خریدهاند و از سوی دیگر افراد را ترغیب کند تا نزدیکترین مبلغ به آن چه که حاضر به پرداخت آن برای کالای مورد نظر هستند را پیشنهاد دهند.
در این مزایده مشخصات پیشنهاد دهنده قیمت مخفی است و بنابراین هر کسی که کالای به مزایده گذاشته شده را خریداری میکند به عنوان بی نام شناخته میشود. این نوع مزایده معمولاً در مواردی به کار میرود که به دلایل امنیتی لازم است نام خریدار مخفی بماند، مانند مزایده برای نقاشیهای بسیار گران قیمت یا جواهرات عتیقه.
در این نوع نام پیشنهاد دهندگان قیمت مشخص است و هر فردی میتواند در مزایده شرکت کند.
شرکا که شامل تعدادی از خریداران اصلی و حرفهای هستند بر کار مزایده نظارت میکنند تا کسی تخلف نکند.
که برای اقلام هنری و کالاهایی به کار میرود که تنها یک نوع از آنها وجود دارد.
برای اشیاء خاص جهت کلکسیون، ماشین و یا ماشین آلات به کار میرود.
اما از دیدگاه ساختاری انواع زیادی از مزایدههای مختلف را میتوان بر شمرد که در اصل هریک از آنها ویژگیهایی را برای قیمت و تعداد کالا، شکل پیشنهادات و زمان مزایده تعیین میکنند.
اولین سایت های که به رونق مزایدات ایران یاری رساندند ای تندر بود